las vegas
Google
 
Razmišljate o svojoj prvoj tetovaži?
Strah Vas je,a ne znate kako to izgleda?
Strah Vam ne mogu odagnati, ali mogu bar ukratko opisati sam proces tetoviranja pa tko voli nek`izvoli!!!

 Potpisivanje ugovora i plaćanje

Tetovirati se mogu samo punoljetne osobe (ukoliko niste punoljetni, a željeli biste se tetovirati, postoji mogućnost da dođete sa roditeljima koji će uz priložene dokumente potpisati suglasnost kojom vam odobravaju tetoviranje).
Dobiva se ugovor koji ispunjavate prije početka tetoviranja. U većini studija plaća se unaprijed za tetovažu, ali to isto ovisi o studiju.

 Stolica časti

Nakon što ste potpisali ugovor, sjednete na stolicu ili krevet za tetoviranje. Ponekad je to u otvorenom prostoru, a ponekad u odvojenom i zaštićenom prostoru. Ako vas je sram i ne želite biti izloženi stranim pogledima zatražite posebnu sobu. Osoba koja vrši tetoviranje će učiniti sve da se osjećate ugodno dok traje proces tetoviranja.

 Čišćenje i priprema

Nakon što je sve dogovoreno treba očistiti i pripremiti područje tijela koje je odabrano za tetovažu. Najprije se to područje očisti alkoholom, zatim se obrije (sa novim žiletom, koji se nakon upotrebe odmah mora baciti) te ponovno očisti kako bi koža bila glatka i spremna za početak.

 Napraviti i prenijeti otisak

Kada je otisak spreman, prenosi se na vašu kožu. Neki umjetnici upotrijebljavaju sapun ili vodu kako bi prenijeli sliku na kožu, dok drugi za to koriste stick dezodorans. Ovako slika (konture) ostaju bolje preslikane na vašoj koži. Kada se papir skine s vaše kože, ostaju grimizno-plave konture i linije vaše buduće tetovaže.

 Priprema opreme

Kada je slika preslikana tetovirač će početi pripremati tattoo aparat. Boja se stavlja u male sitne posudice, igle i oprema izvade se iz sterilne vrećice. Čista destilirana voda se isto tako ulije u male posudice i služi za čišćenje igala i promjenu iz jedne boje u drugu tokom tetoviranja.

 Povlačenje (tetoviranje) linija

tetovaža

Malo vazelina se nanese na dio slike koja se radi, iz više razloga. Prvi je taj što on pomaže održati što duže preslikani dio na vašoj koži. Drugi je taj što pomaže igli kako bi lakše prolazila kroz kožu. Nakon nanošenja vazelina vrijeme je za prvu liniju. Ako ste nervozni, ne zadržavajte dah. Neki ljudi padnu u nesvijest tijekom tetoviranja, ali uzrok tome nije bol, već panika!!! Uzmite lijep, usporen, dubok dah i pokušajte se opustiti. Prvih par minuta će biti najgore. Nakon toga vaša koža će se priviknuti i bol će biti manja.

 Sjena i boja

Nakon što su linije završene, lakše je i vašem tetoviraču jer zna da se preslikani dijelovi više ne mogu izbrisati. Sada je vrijeme za sjenu i boju. Ovisno o veličini vaše slike, tetovirač može uzeti druge igle koje su dizajnirane za boju i sjenu. Sjenčenje i boja mogu ići veoma brzo.

 Slikavanje tetovaže

Vaš tetovirač možda želi slikati tetovažu kako bi je mogao staviti u portfelj. Prvo će je dobro očistiti, pa onda slikati. Ako ste ponijeli fotoaparat može je slikati i za vas. Slikavanje nakon premazivanja zaštitnom kremom nije dobro jer krema uzrokuje bljesak na slici. Ako iz bilo kojeg razloga ne želite da se vaša tetovaža slika, recite. Niste obavezni dopustiti slikanje.

 Previjanje i odjeća

Sada kada je vaša tetovaža završena i očišćena, trebate je tretirati kao ranu. Zaštitni sloj kreme koji se stavlja na tetovažu spriječava bakterije da dođu u kontakt s njom, i onemogućava stvaranje infekcije. Zatim se stavlja zaštitna folija koju ćete nositi onoliko koliko vam kaže vaš tetovirač.

 Uputstva za čuvanje tetovaže

Na kraju će vam vaš tetovirač dati upute. Bilo bi dobro da vam se prvo objasni usmeno, a onda i pismeno. Veoma je važno slušati i pratiti uputstva. Od sada pa nadalje vaša je odgovornost čuvanje i pravilno tretiranje tetovaže kako bi ona ostala što bolja. Ne možete kriviti tetovirača ako dobijete infekciju zato što vi niste slijedili uputstva. Sretan klijent-sretan tetovirač. Sada ste ponosni vlasnik tetovaže.

Povratak na prethodnu stranicu
skorpion